KESKIAIKAINEN NUKKEKOTILINNA RITARISALI
MEDIEVAL CASTLE DOLLHOUSE KNIGHT HALLmaanantai 21. joulukuuta 2009

minun joululahjani / my own christmas presents

Kaksi uutta nukkekotia! / Two new dollhouses!

Intoiduin ostamaan itselleni joululahjaksi "honkkarin" molemmat nukkekotimallit. Samalla tuumin että näille pitää varmaan tehdä oma blogi. Yllä sama malli joka on ollut myynnissä viime vuonnakin. Huonoihin puoliin voi lukea erittäin matalat huoneet (18 cm). Huoneiden syvyys n. 35 cm. Mittakaava ei siten oikein ole 1:12, vaan lähemmäs 1:14 tai 1:16. Uskon kuitenkin että itse tekemällä huonekaluja ja tuunaamalla valmiita, nämäkin huoneet ovat kalustettavissa. Tämä malli on materiaaleiltaan parempi kuin alimmainen, vaikka tulevat varmaankin samasta paikasta. Ylläolevasta kuvasta puuttuu sivurakennus kattoterasseineen. Tästä tulee vauras Pappila 1700-luvun malliin. / (up picture) This will be 18th centure parsonage.
Toinen nukkekoti onkin vähän vaikeampi tapaus. Matalaan huonekorkeuteen yhdistettynä syvyys 40 cm, tekee huoneista vaikeasti sisustettavia. Etunaamaan kuuluu parveke, mutta mielestäni koko etunaama kaipaa muutosta. Ikkunapokat ja ovi kun ovat muovisia. Tämän tulevaisuus on vielä avoin. Jokin englantilaistyylinen kivirakennus ehkä? / ( up picture) This will be English-style stonebuilding?

3 kommenttia:

 1. mulla on samallainen nukkekoti(ylemmässä kuvassa)=)

  VastaaPoista
 2. Ylemmän kuvan talo on minullakin Koivuhovina. Onpa kiva odotella ja katsoa millaiseksi sinä omaasi laitat. Vaikka huonekorkeus onkin vähän matalampi, saa sen ihan mukavasti sisustettua.
  Ihana peitto ylemmässä postauksessa. Oletkos sen kirjonut?

  VastaaPoista
 3. Kirjominen on mukavaa puuhaa, mutta tämä päiväpeitto on tehty löyhästi kudotusta gobeliinikankaasta. Alunperin kangas on ollut erittäin halpa huivi.

  VastaaPoista